home Nagyvilág Aranyban pompázó M2-essel indít a BMW Goodwoodban!

Aranyban pompázó M2-essel indít a BMW Goodwoodban!

0 people like this.

A mai nappal kezdetét vette a Angliában Goodwoodi Sebességfesztivál! A népszerű és mára már legendássá vált eseményre a BMW nem egy mezei M2-essel érkezett!

Lord Charles Gordon-Maddox 1993-ban rendezte meg birtokán először a Festival of Speed nevű eseményt, mely évről-évre egyre több látogatót vonz a szigetországba. A német prémiumgyártó kapott egyet a lehetőségen és elvitte bemutatni az M2 M Performance Parts Concept névre hallgató tanulmányát.

BMW M2 M Performance Parts koncepció
2018 júliusától megrendelhető a karbonszálas hűtőrács

A BMW az M2 modellt alapul véve alkotta meg az M2 M Performance Parts koncepcióautót, melynél több mint 60 kilogrammos súlycsökkenést értek el, amit többek közt az optimalizált aerodinamikával és a szénszálas elemekkel értek el!

A karbonszál a lehető legjobb választás ilyen esetekben, hiszen egy csúcstechnológiájú anyag, mely rendkívül stabil és sokkalta könnyebb a sztenderd alkatrészeknél.

BMW M2 M Performance Parts koncepció oldalról
Az aranyszínű dizájnvonalak teszik még kiemelkedőbbé a sportautót

Az autóra Frozen Black fényezés, valamint arany színű dizájnvonalak és feliratozás került annak érdekében, hogy még kiemelkedőbb, észrevehetőbb lehessen a már egyébként is robosztus külsejű gép.

BMW M2 M Performance Parts koncepció kagylóülései
Az új ülések 9 kilogrammal könnyebbek, mint az M2 Competition „székei”

Az autó belterében tovább bontakozik a harmónia és az előkelőség érzete az Alcantara bőr, valamint a szénszálak ötvözésével, továbbá az arany szín ismételt megjelenésével. A BMW M-részlege is nagy szerepet játszott a sport koncepció hangsúlyos dizájnjának tervezésében. Az új kagylóülések 9 kilogrammal könnyebbek az M2 Competition üléseinél, míg a hátsók további 13 kilót tördelnek le.

BMW M2 M Performance Parts tanulmány beltere
Az enteriőrben ismételten feltűnik a karbonszál az arany szín, valamint az Alcantara

Az ok, amiért megalkották az M2 M Performance Parts tanulmányt:

A bajor autógyártó elhatározta, hogy ezúttal egy koncepcióautón keresztül mutatja be az M2 Competition modellhez utólagosan is beszerezhető sport kiegészítőket. 2018 júliusától már megrendelhető az M Performance karbonszálas hűtőrács, valamint a szintén karbonból készült motorháztető is, utóbbi 8 kilót „vesz le” az M2-ről.

A többi alkatrészre novemberig, vagy akár 2019 első negyedévéig várni kell, így az M2-es súlyát 3 kilóval lefabrikáló, szénszálas első-és oldalsó panelekre és a mínusz 6 kilót eredményező karbon tetőre is.

BMW M2 M Performance Parts koncepció orra
19 colos M Performance Y-spoke 763M kovácsolt alumínium felnik, óriás féktárcsák és többdugattyús féknyergek a koncepción

A 19 colos M Performance Y-spoke 763M kovácsolt alumínium felnik és a félslick Michelin Pilot Cup 2-es abroncsok azonkívül, hogy gyorsabbá teszik a járművet egyben 6 kilogrammal könnyebbé is varázsolják a sztenderd 19-es méretűekkel szemben. 2018 júliusától már szintén kapkodni lehet a kerékszettet, mely képes rendkívül pozitív hatást gyakorolni a vezetési dinamikára! A tapadást adaptív futómű segíti, ami a hasmagasságon 20 millimétert csökkent.

BMW M2 M Performance Parts koncepció hátulja
Kacsafarok-szerű hátsó légterelő segít a további teljesítménynövelésben

A novembertől elérhető karbonszálas csomagtérajtó 5 kilót farag le a súlyból, a szénszálas hátsó diffúzor pedig még egy felet. Belül az új kagylóülések 9 kilogrammal könnyebbek, mint az M2 Competition székei, a hátsók pedig további 13 kilós fogyókúrát csalnak elő.

BMW M2 M Performance Parts koncepció dupla kipufogóvégekkel
A karbonszálas hátsó diffúzor fél kilogrammot farag le a súlyból

Terjednek a hírek, miszerint folyamatban van az M2 CSL-verziójának fejlesztése is, ami nagyon jó hír lehet a bajor prémiummárka rajongói számára, hiszen korábban több év telt el úgy, hogy a BMW nem foglalkozott a hárombetűs fémjelzéssel ellátott autók gyártásával.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat