csütörtök - 2022. december 08.
2.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Visszatér az Alfa Romeo az F1-be!

2017. november 29. | 18:29

A Sauber csapattal indulnak karöltve a következő szezonban, természetesen Ferrari erőforrásokat fognak majd használni és egy legendás név ismét a sorozatban.

Az olasz Alfa Romeo korábban is részt vett már az F1-ben, a kezdetek kezdetén pedig meglehetősen sikeresnek is bizonyult. A sorozat a II. világháború befejeztével indult, melynek első két évében az olasz márka tarolt. Elsőként Giuseppe Farina lett világbajnok egy Alfa 158-cal, majd 1951-ben az ötszörös világbajnok Juan Manuel Fangio lett a bajnok a 159-es jelzésű kocsival.
Juan Manuel Fangio Alfa 159-es autója

1950-ben 7 versenyből 6 győzelmet arattak, csak az Indianapolis 500-at nem nyerték meg. 1951 után a gyártónak nem voltak elegendő anyagi forrásai ahhoz, hogy új autót építsenek ezért kiszálltak a sorozatból. Később visszatértek a sorozatba, mint motorszállító. 1976 és ’79 között a híres Brabham csapatnak is biztosítottak erőforrásokat. 1979-ben saját csapattal ismét részt vettek, de korábbi eredményeiket nem tudták már megközelíteni. 2 pole-pozíció mellett szereztek egy második és egy harmadik helyezést a futamokon. 1983-ban a bajnokságban 6. helyet szerzett a csapat, mely a legjobb helyezésük volt. A pilóták Andrea de Cesaris és Bruno Giacomelli voltak. 1985-ben a Benetton volt a csapat főszponzora, 0 pontot szereztek és teljesen kiléptek a Forma-1-ből. Mostani visszatérésük egy ideje lógott a levegőben, szó volt róla, hogy névadó szponzorként esetleg részt vegyenek ismét az F1-ben. Ezt mostanra sikerült tető alá hozni és a Sauber F1 Team partnereként jövőre ismét láthatod a legendás márka nevét. A motor a legújabb Ferrari specifikációt fogja tartalmazni, egy jó kasztni építésével előrelépés is várható a csapattól, akik az idei szezonban nem mutattak túl jó formát.
A Sauber segítségével újraéled az Alfa Romeo

A pilótáik vélhetően Marcus Ericsson és Charles Leclerc lesznek, így Pascel Wehrlein maradása erősen kétséges, bár hivatalos megerősítés még nem érkezett. Az FCA elnöke Sergio Marchionne nagyon örül az együttműködésnek és hangsúlyozta nyilatkozatában, hogy az Alfa Romeo brand ezzel a megjelenéssel képes lehet erősödni és megújulni. Természetesen az autó festése is változni fog majd. A svájci Sauber istálló idén ünnepelte 25. évét a Forma-1-ben, s bár tavaly és azelőtt is csőd fenyegette a csapatot, mostanra látszólag legalábbis biztosan, de kilábaltak a gödörből.
Robert Kubica közel a visszatéréshez

További hírek az F1 világából, hogy Robert Kubica tesztelt ismét a Williams csapatnál. Kiemelték, hogy nagyszerű munkát végzett és készen áll a versenyzésre, a karja sem okoz neki gondot vélhetően. Egyre reálisabbnak tűnik, hogy a Nico Rosberg által menedzselt lengyel pilóta visszatér. A Ferrari gyári csapatot viszont elhagyja egy nagyon fontos szponzora, a spanyol székhelyű Santander nagyvállalat 8 évnyi együttműködés után szakít velük. Forrás: Autosport
  • Címkék:
  • F1
Szükség van ilyen sokféle gumikeverékre az F1-ben? Csődöt jelent a Tesla?

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!