home Verseny Niki Lauda szerint is kellenek a rajtrács lányok

Niki Lauda szerint is kellenek a rajtrács lányok

0 people like this.

Forr a levegő az F1 háza táján, miután a tulajdonos Liberty Media bejelentette, hogy nem lesznek rajtrács lányok, ugyanis az nem fér össze szerintük az F1 jövőbeni üzleti modelljével.

Kétséges döntés született a hét elején, nem lesznek csinos hölgyek a rajtrácson és a pódiumon, ugyanis a Liberty Media szerint a világ megváltozott, ezért meg kellett hozniuk ezt a döntést. A döntéssel kapcsolatban sokan nem tetszésüknek adtak hangot, ugyanis a hölgyek jelenléte egybeolvadt a Forma-1 világával. A háromszoros világbajnok Niki Lauda nincs jó véleménnyel a döntésről, ennek egyértelműen hangot is adott.

A Mercedes csapat egyik vezetője egy német lapnak nyilatkozott:

„Ez a döntés a nők ellen irányul és egyáltalán nem kedvez az F1-nek, remélem van rá mód, hogy visszaállítsuk majd ezt az egészet. A grid lányok az F1-hez tartoztak és továbbra is az F1-ben a helyük.”

Niki Lauda és Susie Wolff beszélgetnek
Lauda és Susie Wolff egy fotón, Lauda szerint kellenek a lányok a rajtrácsra

Megszólalt a régi nagy úr, Bernie Ecclestone is az ügyben. Szerinte nagyon nagy butaság a döntés, a pilóták, a rajongók és a szponzorok is kedvelték a csinos grid hölgyeket, érthetetlennek tartja, hogy ezt a döntést miért kellett most meghozni.

„Nem értem, hogy egy versenyző mellett álló, Formula–1-es autó előtt számot tartó dekoratív lány kit zavarhat. Csinosak és úgy gondolom, hogy például a Rolex vagy a Heineken (az F1 kiemelt szponzorai) nem szívesen látott volna olyan lányokat, akiknek nem jó a megjelenésük.”- véli Berni Ecclestone.

Grid hölgyek viszik a zászlókat az F1-es Kanadai Nagydíjon
Búcsúzz el a látványtól

Volt persze olyan résztvevő, aki támogatta az ötletet, a Brit Nagydíj szervezői üdvözölték a döntést és az alábbi nyilatkozatot tették:

„Teljesen támogatjuk az F1 döntését, hogy csökkentsük a grid lányok használatát – ez egy elavult gyakorlat, amelynek már nincs helye a sportban.”- ezt Stuart Pringle nyilatkozta a BBC-nek.

A Forma-1 szokás szerint Ausztráliában kezdi meg a szezont, a híres Albert Parkban. A rajt 2018. március 25-én lesz, magyar idő szerint reggel 7 órakor startol a mezőny. Addig is lehet várni, hogy a csapatok bemutassák autóikat a 2018-as szezonra.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat