home Tech Az ABT ismét alkotott: Audi RS5-R

Az ABT ismét alkotott: Audi RS5-R

0 people like this.

A német ABT tunincég kezelésbe vette a legújabb RS5-öt, melynek még brutálisabb változatát márciusban, a Genfi Autószalonon tárják a világ elé!

Amint az ismert, az ABT a Volkswagen konszern gépjárműveinek tuningolására szakosodott és a választásuk a legújabb Audi RS5-re esett. Az alap V8-as motor sem volt már gyenge, ugyanis 450 lóerővel bírt, a 0-100-as sprintet 3,9 másodperc alatt futotta. A teljesítmény orientált ABT-nek ez sem volt elég, most többek között 15%-os nyomatéknövekedést értek el a hangolással.

ABT Audi RS5-R: jól áll neki a metálzöld

Az eredmény tehát egészen félelmetes: a Porschékban is használt 2.9 literes duplaturbós V6 teljesítménye 530 lóerőre növekedett, a 15%-os növekedés pedig 690 Nm nyomatékban merül ki. A 100 km/h-ra történő gyorsulás 3,6 másodperc alatt megy végbe. Az alap motor végsebessége 280 km/h, az RS5-R-nél ezt a számot egyelőre még nem tették közzé.

ABT Audi RS5-R: állítható futóművel

Az RS5 talán a legmarkánsabb hangú gyárilag tuningolt autó az Audi palettáján, de az ABT-nek köszönhetően most egy új kipufogórendszerrel szerelték fel, mely 102 milliméter átmérőjű karbon csövekben végződik. Az első felfüggesztés ABT stabilizátor rudakat és állítható rugókat tartalmaz, sőt, az ABT a KW Automotive sportfutóműveket gyártó céggel dolgozik együtt azon, hogy kifejlesszenek egy RS5 specifikus állítható szettet.

ABT Audi RS5-R: 21 colos felnik

A külső, esztétikai újítások között felfedezhető a módosult, számos szellőző nyílással ellátott lökhárító és a hűtőrácsról kacsintó RS5-R felirat. Hátul finom karbon betétek és egy átdolgozott diffúzor tarkítja a tettre készen terpesztő sportautót. A legdrámaibb változtatások azonban a 21 colos felnikben keresendők. Hát nem gyönyörűek?

ABT Audi RS5-R: még vadabb első lökhárító

Sajnos a beltérről nem készültek fényképek, de minden bizonnyal az ABT RS5-R logóval díszített bőröket használt a számozott plakettel ellátott autóban, melybe néhány új extrát is belecsempésztek. Az Audi RS5-R hol máshol, ha nem a Genfi Autószalonon fog debütálni. A gyártását 50 példányban korlátozták, az ára pedig szinte csillagászati összegű lesz, cserébe viszont imádni való!

ABT Audi RS5-R: 102 mm az átmérőjük és négy van belőlük

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat