home Nagyvilág Valami készül: Ferrari 488 és McLaren 720S rivális jön az Aston Martintól!

Valami készül: Ferrari 488 és McLaren 720S rivális jön az Aston Martintól!

0 people like this.

Az Aston Martin a DBS Superleggerával is egy Ferrari riválist igyekezett megalkotni, vajon mi sül ki a Valkyrie kicsinyített másából?

A Ferrari és a McLaren modellek riválisainak ígérkező Aston Martin egy középmotoros sportautó lesz, hivatalos bejelentésére előreláthatólag 2020-ig várni kell. Vajon megéri a várakozást?

Aston Martin koncepcióautó

Annyit már meg lehet állapítani a fejlesztés alatt álló Aston Martinról, hogy sokkal inkább a Valkyrie modellhez fog hasonlítani, mintsem a vadonatúj Vantage-hez. Andy Palmer, a vállalat vezérigazgatója már elárult egy-két dolgot a TopGearnek a készülő sportautóval kapcsolatban.

Elmondása szerint az autó stílusban leginkább a Valkyrie modellhez áll a legközelebb, mely modell esetében a Forma-1-es versenyautók teljesítményének elérését igyekeztek megvalósítani. Azért jelentette ki a két modell közti hasonlóságot oly magabiztosan, mert a stúdióban már egy elkészült, valódi méretű modell tartózkodik. Hozzátette, hogy elöljáróban a legegyszerűbb azt mondani az autó kinézetéről, hogy egy rögtön beazonosítható Aston Martin modell lesz.

Aston Martin koncepcióautó hátulja

A még el nem nevezett középmotoros szuperkocsi bejelentését 2020 környékére tervezik egy eddig még nem ismertetett erőátviteli rendszerrel. Annyit meg lehetett tudni a rendszerről, hogy nagyon versenykörülményekre lesz kihegyezve.

„A Ferrarit nézve az autóik ára enyhén magasabb a mieinknél. Szeretnénk megalkotni valamit olyat, ami a Vanquish és a Valkyrie között helyezkedik, egy középmotoros sportautót, egy versenytársat a 488-nak!”

Az Aston Martin kifejezetten elkötelezett a V12-es motorok iránt, de emellett várhatóan a Valkyrie-re hajazó modell megkaphatja a Mercedes 4,0 literes, ikerturbós V8-as erőforrását is!

Aston Martin koncepcióautó felülnézetből

Ami az egyéb alkotórészeket illeti, Palmer ezúttal nem a karbonszálas elemekben látja a legoptimálisabb megoldást. Jelenleg közel 130 mérnököt csoportosítanak át a milton keynes-i Red Bull campusba, hogy olyan mérnökök mellett dolgozhassanak a középmotoros sportautó fejlesztésén, akik részt vettek a Valkyrie megalkotásában is.

Az Aston Martin szinte már otthonának mondhatja a Nürburgringet, hiszen az összes autójukat ott fejlesztik, tesztelik, így várhatóan a legfrissebb modellt is ott hajtják majd meg elsőként.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat