home Nagyvilág Javítana a Porsche az elektromos autók töltésén

Javítana a Porsche az elektromos autók töltésén

0 people like this.

Új akkumulátor töltés technológiáról szállingóznak hírek a Porsche fejlesztési részlegénél.

A Porsche elektronikus fejlesztési részlegének vezetője, Uwe Michael számolt be a várható akkumulátor töltési- és elektromos járműfejlesztésekről. Nagyobb teljesítményt, hatótávolság növekedést és a töltési folyamat javítását ígéri a német gyártó.

A Porsche egy 800 V-os töltési rendszert vezet be a Mission E-vel. Ez a 800 V-os rendszer lehetővé teszi az elektromos autók számára, hogy kevesebb mint 20 perc töltési idő után újabb 400 km-t legyenek képesek megtenni. A Porsche arra is törekszik, hogy az ügyfelek saját igényeik alapján választhassák meg a töltőállomásiakat. A plug-in hibridet vezető tulajdonosoknak elegendő egy 3,6 kilowatt teljesítményű fali töltő, de a sportosabban és agresszívebben vezető sofőrök választhatnak 7,2 kilowattos egységet is. A teljesen elektromos autót használó ügyfelek pedig egy 11 és egy 22 kilowattos töltőből válogathatnak.

A Porsche Mission E 800 V-os töltője teljesen új fejlesztés
Nem csak a teljesítménye elképesztő a Porsche által fejlesztett töltőnek, de még stílusos is.

Michael szerint a töltési folyamat fejlesztésének fontos részét képezi egy okos funkció, a Turbo Charging Planner. Ennek az alkalmazásnak a segítségével az elektromos autó tulajdonosok útvonaluk alapján megtervezhetik, hogy mikor és hol vegyék igénybe a telepített töltőállomásokat, vagy mikor lesz szükségük saját töltésre.

Sok gyártó foglalkozik már az induktív töltési technológiával, köztük a Porsche is, de rengeteg még a kihívás a területen. Michael elmondása szerint egyelőre csak az otthoni töltésre koncentrálódnak a fejlesztések, de idővel ez is változni fog.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a Volkswagen csoport valamennyi márkája együtt dolgozik, hogy megtalálja az egységes megoldást” – mondta Michael.

Uwe Michael a Porsche Mission E-vel, elektromos töltéssel kapcsolatban ad interjút
Uwe Michael a Porsche elektromos fejlesztési részének vezetője örül, hogy az egész Wolksvagen csoport együtt dolgozik az új töltési technológián.

Annak érdekében, hogy az elektromos autók valóban beépüljenek a köztudatba és népszerűvé váljanak, az autógyártóknak tovább kell fejleszteniük az akkumulátortechnológiát. A vezető mérnök jóslatai szerint a hagyományos lítium-ion akkumulátorok a jövőben évente öt százalékkal lesznek hatékonyabbak Ezek a fejlesztések tetemes méretű teljesítmény növekedéssel járnak majd.

A Porsche jelenleg folyékony elektrolit nélküli, szilárd állapotú akkumulátorokon dolgozik, azonban a technológia 2025 előtt nem valószínű, hogy bekerül az autókba. A lítium-levegő technológia pedig még messzebb van és valószínűtlen, hogy 2030 előtt termelési szinten megjelenik. A Porsche továbbra sem dolgozik ötödik szintű, azaz teljesen önvezető autókon, sokkal inkább a támogató rendszerek fejlesztését helyezik előtérbe.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat