2018. június 24. | 04:31

Most, hogy már javában zajlik a 2018-as labdarúgó világbajnokság Oroszországban, itt az idő, hogy szemügyre vedd az autók álomcsapatát.

Társszerző: Hajdu Balázs

A labdarúgás, és talán a sport világának legnagyobb eseménye a labdarúgó világbajnokság, mely négyévente milliókat ültet a képernyő elé. Az idei tornán is számtalan rendkívül tehetséges futballista mutatja meg tudását. Végignézve a nagy neveken elgondolkodtam: mi lenne akkor, ha az autók számára is rendeznének világbajnokságot? Ha ez bármikor megvalósulna, mi ezzel az álomcsapattal indulnának a rendezvényen.

A kapus – Mercedes-AMG G 63

A kapus posztján tekintélyt parancsoló és megnyugtató jelenlétra van szükség: biztos kezek, gyorsasággal ötvözve. A Mercedes-AMG G 63 minden feltételnek megfelel. Elég nagy, hogy betöltse a kaput, az 563 lóerős V8-as pedig elegendő erőt és sebességet biztosít a kapuból történő kifutásokhoz – olyan ez az autó, mint Manuel Neuer, a németek világbajnok hálóőre.

Középhátvédek – Jeep Wrangler és Land Rover Defender

A védelemben szilárd, szinte áthatolhatatlan falra van szükség: a Jeep Wrangler erőt, tekintélyt sugároz, senki nem akarna szembe kerülni vele, a helye a csapatban ezáltal megkérdőjelezhetetlen.

Nomen est omen. A név kötelez. Egy Defender nevű autónak a védelemben a helye. Nyugodt, megbízható, pont olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint egy világklasszis középhátvéd.

 

Jobbhátvéd – Mini Cooper S

Meglepőnek találod, hogy a Minit választottam erre a posztra? Szerintem nem az. A jobbhátvéd ugyanis amellett, hogy a védelem fontos láncszeme, a mai labdarúgásban a támadásokat is segíti, így szüksége van sebességre. A Cooper S pedig rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal.

Balhátvéd – Ford F-150 Raptor

A védelem izmosabbá tételéhez a Ford F-150 Raptor ideális választásnak tűnik. A méretével elriasztja a támadókat, a 3,5 literes, 450 lóerős, duplaturbós V6-os pedig a támadások segítését is lehetővé teszi.

Védekező középpályás (CDM) – Jaguar F-Pace SVR

A védekező középpályás dolga az ellenfél támadásainak megállítása, valamint a kontrák elindítása, ha arra adódik lehetőség. Erre a posztra egy SUV való, pontosabban a Jaguar F-Pace SVR. Nagyméretű (de azért nem túlságosan nagy), az 550 lóerős V8-as motor pedig lendületet ad a támadásokhoz.

Középső középpályások – Porsche 911 GT3 RS és BMW M3

A középpályások dolga a támadások és a csapat játékának megszervezése. Ide irányítók kellenek, egyikük pedig lehet a Porsche 911 GT3 RS. Könnyed és elegáns, képes pontos, precíz átadásokkal kiszolgálni a csatárokat. A sebessége alkalmassá teszi, hogy alkalmanként saját maga is befejezzen egy-egy támadást.

GT3 RS társa a középpályán a BMW M3 lenne. Sokoldalú, képes hozzátenni azt a pluszt a támadásokhoz, melyek a gólszerzéshez szükségesek.

Baloldali támadó – Ariel Atom V8

Igen, az Atom aprócska, ám Iniesta sem a magasságáról híres, mégis képes bolondot csinálni az ellenfél komplett védelméből. Az Atom V8 lenne a nagyon gyors, agilis támadó, aki kicselez mindenkit, és sokkal több gólt szerez a várakozásoknál.

Jobboldali támadó – Nissan GT-R

Jobb oldalra egy tapasztaltabb támadóra van szükség, a Nissan GT-R pedig már régi motoros a szakmában. Potenciál, sikeréhség még mindig van benne, puszta sebessége pedig továbbra is ideális jelöltté teszi erre a posztra.

Középcsatár – Ferrari 488 Pista

Milyen tulajdonságai legyenek egy befejező csatárnak? Sebesség, hideg fej, helyzetfelismerés, és pontosság a kapu előtt. A Ferrari erre a posztra is megalkotta a tökéletes megoldást a 488 Pista személyében. Robbanékony, és rengeteg kiaknázatlan lehetőség rejlik benne. Ő lehet a csapat sztárja, olyan, mint mondjuk Cristiano Ronaldo.

Szövetségi kapitány – Lamborghini Urus

A csapat irányítására egy jó adag agresszióval, éleslátással, stílusérzékkel és hangadói képességekkel megáldott szakembert szemeltem ki. A Lamborghini Urus egy olyan edzőhöz hasonlítható, aki csípős válaszokat ad egy sajtótájékoztatón, illetve hevesen gesztikulál meccs közben. Kicsit olyan, mint José Mourinho, Jürgen Klopp és Antonio Conte ötvözete.

 

Te hogyan állítanád össze az autók álomcsapatát? Forrás:
  • Címkék:
  • Top