home Tech Bemutatkozik az új Mitsubishi Outlander!

Bemutatkozik az új Mitsubishi Outlander!

180 people like this.

Az Outlander a Mitsubishi egyik legkedveltebb modellje az eladási számok alapján Európában, a 2018-as autó a tengerentúlon is hódítana.

A hibridek és elektromos autók dörömbölnek az ajtón és természetesen mindenki kezd egyre nagyobb léptékben erre a technológiára váltani. A Japán Mitsubishi is szívesen alkalmazza, Outlander autóján pedig annyira jól sikerült a plug-in hibrid megoldás, hogy szerintük Európában az Outlander a legkelendőbb típus.

Mitsubishi Outlander: Erős a csapat
Mitsubishi Outlander: Erős a csapat

A plug-in hibrid tulajdonképen egy elektromos autó és egy hibrid autó keveréke. Az ilyen típusú járművet tudjuk otthoni áramról tölteni, mint az elektromos kocsikat, ugyanakkor meglehetősen hatékony benzinmotorral is, így hosszú utakat is nyugodtan belehet vele vállalni. A hagyományos hibrid autókhoz képest sokkal hatékonyabb az energia-visszanyerés, fékezéskor és lassításkor keletkező hőenergiát alakítja át elektromos árammá, amit az akkumulátorban tárol.

Mitsubishi Outlander: Modern és letisztult beltér
Mitsubishi Outlander: Modern és letisztult beltér

A Mitsubishi Outlander 2 literes, négyhengeres motorral van szerelve, ehhez társul 2 darab villanymotor. Összkerékhajtás és 200 lóerő áll rendelkezésre. 12 kWh-s akkumulátora háztartási csatlakozóból tölthető és 8 óra alatt teljesen feltölt. 240 voltos töltővel pedig kevesebb, mint 4 óra alatt, ez egészen fantasztikus! A jármű fel van szerelve gyors töltésű porttal, ezt használva több, mint 80%-os töltöttség érhető el alig 30 perc alatt. A töltési ütemezést programozhatjuk és távolról is aktiválhatjuk a klímát egy mobilalkalmazással.

Mitsubishi Outlander: Közelről a vezetőfülke
Mitsubishi Outlander: Közelről a vezetőfülke

A gyártó egy feltöltéssel 54 km-es teljesen elektromos hatótávot hirdet. Háromféle hajtási mód áll a vezető rendelkezésére. Teljesen elektromos, soros hibrid (a belsőégésű motor csak a generátort hajtja, az onnan származó áram pedig az elektromos motort), párhuzamos hibrid (belső égésű motor és elektromos motor kombinációja). Az Outlander SE S-AWC változata fel van szerelve kárpitozott fűtött első ülésekkel, elektromos vezetőüléssel, intelligens kulccsal, beépített hátsó kamerával, az Apple CarPlay és Android autó integrációval és kereszteződésjelzővel is rendelkezik.

Mitsubishi Outlander: Dinamikus, biztonságos
Mitsubishi Outlander: Dinamikus, biztonságos

Extraként kérhető például elektromos napfénytető, bőrkárpitot, elektromos utasülést, fűtött kormánykereket, és LED-es fényszórókat. A GT S-AWC változatban ütközéscsökkentés, gyalogos észlelés, adaptív tempomat, sáv elhagyásra figyelmeztetés, többszögű visszapillantó kamera, Rockford-Fostage hangrendszer található.

A Mitsubishi ezzel a SUV-vall biztosan meggyőzi az Európán kívüli országban élőket is megbízhatóságával és extráival, nagyon szép és biztonságos autót építettek a japán mérnökök, mely sok évig szolgálhatja a tulajdonosát. A 160.000 km garancia a belső égésű és az elektromos motorokra is érvényes.

Forrás: Guideautoweb

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
180 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat