home Nagyvilág, Verseny Újabb Porsche rekord a Nürburgringen!

Újabb Porsche rekord a Nürburgringen!

0 people like this.

A Porsche tipikusan az a gyártó, aki világossá teszi, hogy nem érdeklik a Nürburgring köridők, aztán futnak egy rekordot, majd megtelik vele az internet

Természetesen ennek ellenére imádom a stuttgarti márkát, rendkívül különleges autókat gyártanak, hiszen felépítésük egyedülálló és gyakorlatilag nem is olyan ideális, mint az orrmotoros versenytársaké. Mégis remekül vezethető, csúcstechnológiát felvonultató modelljeik folyamatosan borsot törnek a többi gyártó orra alá.

Porsche GT2 RS
Vajon meddig marad a csúcson a Porsche 911?

Nem olyan rég bemutatkozott a GT2 RS. Frankfurtban is kiemelt szerepet kapott, most pedig kivitték a Ringre, hogy fusson egy gyors kört. A mérnökök elvileg nem akartak túl nagyot durrantani a célidő 7′:05″ volt, ehhez képest rekordot futott az utcai versenyautó.

Nürburgringen a Porsche
A 911 GT2 RS a pálya egyik legikonikusabb pontján

Ez a bizonyos köridő pedig 6′:47.3″ – ez nem csak a hátsókerék hajtásúak kategóriájában jelenti a leggyorsabb kört, hanem a robbanómotorral szerelt autók átfogó kategóriájában. Az átlagsebesség is elképesztő, 184 km/h feletti. Még a Radical SR8 LM idejét is megdöntötte, ami már 8 éve kirobbanthatatlanul ült a trónon. A top 5-ben így már két Porsche is van, a 918 Spyder 4 év után továbbra is előkelő helyen szerepel. 

Porsche gt2 rs
Az autó, a pilóta és az idő

Az abszolút csúcstartó továbbra is a NextEV Nio EP9, a kínai elektromos autó 1.4 másodperccel futott jobb időt a 700 lóerős Porschénál. 

A kérdés már csak az, hogy a Nissan vajon ennek apropóján előveszi-e a két márka évek óta tartó kakaskodását a Nürburgring köridőkkel?

A gyorskört itt nézheted meg: 


Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat