home Nagyvilág 7 furcsa dolog a Genfi Autószalonról

7 furcsa dolog a Genfi Autószalonról

0 people like this.

A Peugeot óriási oroszlánjától egy innovatív kvadrokopterig volt néhány furcsa dolog Genfben, íme hét közülük.

Társszerző: Hajdu Balázs

A 2018-as Genfi Autószalon legfontosabb újdonságairól már volt szó. Voltak köztük olyan ígéretes koncepciók, mint a GR Supra vagy a Porsche Mission E Cross, komoly versenygépek, mint a McLaren Senna GTR vagy az Aston Martin Valkyrie AMR Pro, és sorozatgyártású autók is, mint a Mercedes AMG GT négyajtós változatát.

Furcsaságok a Genfi Autószalonon

Mi a helyzet a különc, furcsa dolgokkal? És itt nem csak az autókra gondolok. Összegyűjtöttem a Genfben látott legszokatlanabb dolgokat.

Autó/quadkopter keverék

Amit az alábbi képen látsz, az a Pop.Up Next. Az Italdesign, az Audi és az Airbus közös vállalkozásának eredménye. Tartalmaz egy teljesen elektromos, nulla károsanyag-kibocsátású moduláris rendszert. Az alkotók szerint az ehhez hasonló járművek elterjedésével csökkenne a nagyvárosi dugók száma.

Kvadrokopter

Hátul egy elektromos hajtóegységgel van felszerelve, valamint egy leválasztható kabinnal, és egy leválasztható kvadrokopter egység is található a tetején. Az ötlet az, hogy napközben úgy használod a gépet, ahogy csak kedved tartja. A jövő közlekedésének érdekes megoldása lehet, ha egyszer megoldják a légi járművek engedélyezésének problémáját.

Az Audi mozija

Az Audi standnál volt egy retró mozi. Meglehetősen különc módját választotta a négykarikás gyártó a figyelem felkeltésének, a hitelesség kedvéért még frissen pattogatott kukorica is volt.

Elektromos csellóbemutató

Sok emlékezetes leleplezésre került sor Genfben, közülük is kiemelkedett a Rimac műsora. A horvát cég elhozta a “2Cellos” duót, akik a zenei aláfestést szolgáltatták a C_Two bemutatásához.

Egy hatalmas oroszlán

Csak azért, hogy ne felejtsd el, hogy néz ki a Peugeot logója, egy monumentális oroszlánt állítottak ki a franciák. Nem túl kreatív, viszont annál feltűnőbb jelenség volt.
peugeot-oroszlan.jpg

Peugeot oroszlán

A Startech és a Land Rover Discovery

Pusztán 809,20 euróért a német tuning cég, a Startech vállalja, hogy középre helyezi a Land Rover Discovery arcpirítóan rossz helyén lévő, oldalra eltolt hátsó rendszámtábláját. Ezt a szolgáltatást már néhány hónapja beharangozták, először viszont Genfben csodálhatta meg a nagyközönség, miről is van szó. Szlogenjük egy szójáték a márka nevével: “Discovery of symmetry”, azaz a szimmetria felfedezése. Találó névválasztás.

Startech

Sbarro 4×4+2

A svájci tervező, Franco Sbarro a maga őrült, nagy port kavaró koncepcióival szerzett hírnevet magának, és 2018-ban sem okozott csalódást. Sbarro legújabb játékszerét 4×4+2-nek hívják, és bármilyen hihetetlen, valahol ott lapul egy Porsche Cayenne a burkolat alatt. A bemutatott járgányról nem sokat lehet tudni, így ötletem sincs, mire szolgálhatnak a plusz kerekek.

Sbarro

A teljes Mansory stand

A Mansory szemtelensége egészen imádni való. Hatalmas szárnyak, furcsa márvány megoldások. A cég Genfben gyakorlatilag két kézzel mutatott fityiszt a szerénység és finomság koncepciójának.

Mansory

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS
0 people like this.

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat