vasárnap - 2023. január 29.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 630 Ft
100 674 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

9+1 durva rendőrautó a nagyvilágból

2022. július 04. | 08:25

Ha sietni kell, jobb elfogóautó kell az 1,6-os rendőrségi Astráknál.

Különböző felhasználási területekre különböző autók kellenek. Tudják ezt a rendőrségnél is, ezért részesítik előnyben a legerősebb modelleket, ha elfogóautókat keresnek. Az autópálya nem az alapmotoros rendőrautók terepe, oda igazi, erőtől duzzadó autók kellenek, melyek hosszabb távon tudják tartani a bőven 200 km/h feletti sebességeket is. 

1. Honda Civic Type-R rendőrautó

Az ausztrál New South Wales-i rendőrség elfogóautója ez a Honda Civic Type-R. A 2,0 literes, 4 hengeres turbófeltöltéses, 320 lóerős autó elől nem sokan tudnának meglógni, ha az autó valóban létezne és a rendőrség flottájához tartozna. De sajnos - feltehetően az ottani rendőrök legnagyobb bánatára - csak egy reklámkampány része volt a járgány.

2. BMW i8 rendőrautó

Így ki az AC Schnitzer által megálmodott BMW i8 rendőrségi elfogóautó. Sajnos ez az autó is csak egy tuningolással kapcsolatos reklámkampány része volt, de egy hibrid valószínűleg egyébként sem felelne meg az autópálya-rendőrség elvárásainak.

 

fotó egy BMW i8 rendőrautóról
Fotó: AC Schnitzer

3. Rolls-Royce Ghost rendőrautó

Nem, nem. Ez a Rolls-Royce Ghost nem a dubaji rendőrök legújabb szerzeménye, az autó az Egyesült Királyságbeli sussexi rendőrség különleges autója volt. A Rolls-Royce közeli központjából hozták és csak egy napig szolgált a rendőrség flottájában. Feladata pénzadományok gyűjtése volt a helyi gyermekotthon számára. Sajnos utána az alkalmi rendőrautót visszaszállították és vissza is alakították mezei Rollsszá.

fotó egy Rolls-Royce Ghost rendőrautóról
Fotó: Rolls Royce

4. Kia Stinger GT S rendőrautó

Az ausztrál Queensland-i rendőrség flottájában eddig csak izmos, hátsókerék-hajtású Fordok és Holdenek sorakoztak. Sajnos a típusok kifutottak, ezért a rend őreinek új típus után kellett nézniük. Így került képbe a Kia Stinger, a márka sportos utazóautója. Ez is hátul kapar és 365 lóerős, tehát erő van benne. Összesen 54 darabot szereztek be belőle, amiből 11 jelöletlen rendőrautó lett.

fotó egy Kia Stinger GT S rendőrautóról
Fotó: Kia

5. Lamborghini Huracán rendőrautó

Az olasz autópályákon szolgáló rendőröknek jól megy a soruk, már a második Lamborghini Huracánt adományozta a szerveknek a gyártó. A 610 lóerős, V10-es szívó benzinmotorral szerelt összkerékhajtású autót azonban nem csak bűnüldözésre használják, részt vesz a sürgősségi vérszállításban is, ha a szükség úgy hozza.

6. Ford Mustang GT rendőrautó

Ez nem egy igazi rendőrautó. A brit rendőrség flottamenedzsereinek szervezett rendezvényen állították ki nyilván azzal a céllal, hogy bekerüljön a típus a rendőrségnél szolgáló autók soraiba. Az ára sokkal kedvezőbb minden hasonló teljesítményű típusnál, így jó esélyekkel pályázhat a következő elfogóautó szerepre. Milyen menő lenne, ha a yard ezzel a gurgulázó V8-as Ford Mustang GT-vel üldözné a bűnt a mai elektromos autós, zöld világban?

fotó egy Ford Mustang GT rendőrautóról
Fotó: Ford

7. Alfa Romeo Giulia QV rendőrautó

A Carabinieri az olasz rendőrség félkatonai részlege. Kemények és nem csak a bevetések során, hanem akkor is, ha autót kell választani maguknak. A Lamborghinik és Lotusok után most a BMW M3-M4 verő, 510 lovas Alfa Romeo Giulia Quadrifoglióra esett a választás. Tudnak élni.

fotó egy Alfa Romeo QV rendőrautóról
Fotó: Alfa Romeo

8. Ferrari FF rendőrautó

A dubaji rendőrségnél nem viccelnek, ha flottabővítésről van szó. A Lambók, Bugattik, Aston Martinok és McLarenek mellett Ferrarik is akadnak bőven az állományban. Legújabb szerzeményük ez a Ferrari FF. A V12-es szuperautó négyszemélyes, így végre a rosszfiúkat is van hova ültetni a letartóztatások során. A valóságban persze ezeket az autókat főként inkább reprezentációs célokra használják, mint valódi üldözésekre.

 

9. Lexus IS-F rendőrautó

A brit humberside-i rendőrség köszöni szépen, de nem kér a rendőrségi Vauxhallokból és Hyundaiokból. Nekik egy kifinomult, ugyanakkor megfelelően erős elfogóautóra van szükségük. A 416 lóerős Lexus IS-F pont ilyen. A bűnözőknek első ránézésre biztosan nem tűnik fel, hogy a rend éber őrei ezzel az autóval akár 4,6 másodperc alatt ugranak százra, és - ha a gyári korlátozás ki van iktatva - a végsebessége is bőven 250 km/h felett van.

+1. Audi A4 Avant rendőrautó

A magyar rendőrök birtokában is akadnak igazi csemegék. Az Audi A4 Avantok 272 lóerős motorral szerelt példányait még 2014-ben szerezték be az ORFK flottájába. Ha kíváncsi vagy, melyek a magyar rendőrség legerősebb autói, kattints ide!

Audi S4 Avant 3.0 TFSI magyar rendőrautó

 

  • Címkék:
  • Top
Klímabérlet bevezetését javasolja az LMP F1: Sainz nyerte az őrült Brit Nagydíjat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!