home Verseny Két csapattal is támad az Audi a WTCR-ben!

Két csapattal is támad az Audi a WTCR-ben!

217 people like this.

Az Audi Sport ügyfélsport programján keresztül két csapatot is támogat a WTCR – FIA Túraautó Világkupa sorozat versenyein, melyeken kizárólag TCR versenyautók vehetnek részt.

A WTCR – FIA Túraautó Világkupa korábban FIA Túraautó Világbajnokság néven szerepelt a versenynaptárban. Az Audi Sport ügyfélsport programját az idei évben hivatalosan a Comtoyou Racing és a WRT csapatok képviselik a márkát a sorozatban. A WRT csapat a belga Baudour településéről érkezett és 2010 óta egyike a legsikeresebb Audi ügyfélcsapatnak a GT3 sorozatban.

Ők két Audi RS 3 LMS versenyautóval állnak rajthoz, amelyeket Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay fog majd vezetni. A már 39 éves skót versenyző, Gordon Shedden a Brit Túraautó Bajnokság háromszoros bajnoka, ami nagyon erős eredmény, utoljára a 2016-os szezonban végzett az élen. A 30 éves francia pilóta, Jean-Karl Vernay 2010-ben az Egyesült Államokban lett az Indy Lights bajnoka, 2012-ben a Porsche Carrera Cup-ban lett bajnok Franciaországban, majd 2017-ben megnyerte a TCR nemzetközi sorozatát is Tassi Attila előtt. Mindkét versenyző elnyerte az Audi Sport pilóta státuszát.

Az Audi Sport legújabb autója a WTCR sorozatra. Szürke és piros színek dominálnak.
Ezzel a szörnyeteggel támad az Audi

A 31 éves belga versenyző, Frédéric Vervisch is az Audi Sport versenyzőjeként áll majd rajthoz a WTCR-ben. A belga a 2008-as ATS Formula 3 Cup bajnoka és az Audi Sport ügyfélprogramjának GT3 pilótája, aki továbbra is a Comtoyou Racing-nél versenyez majd. A belgiumi Waterlooban működő csapat a tavalyi évben a TCR nemzetközi sorozatban is számított Frédéric Vervisch tudására.

Három további pilóta teszi teljessé a csapatot: a 23 éves francia Aurélien Panis a TCR nemzetközi sorozatban már nyert versenyt korábban, a 25 éves belga Denis Dupontot a Belga Királyi Autóklub támogatja, míg a 28 éves francia Nathanaël Berthon a 2016/17-es Trophée Andros jégrali bajnokság győzteseként mutatkozik be az új sorozatban, mint privát versenyző. Utóbbi talán a legnagyobb név a mezőnyben, ugyanis az F1-ben a francia tehetség a Caterhamnél harmadik számú versenyzőként állt alkalmazásban, de Formula-E és LMP-2-es, azaz hosszútávú versenyzési tapasztalattal is rendelkezik, valamint GP2 futamgyőzelmet is fel tud mutatni.

A Caterham volt F1-es pilótája a fehér színű GP2-es kocsiban hasít.
Nathanaël Berthon a GP2-es sorozatban

„Nagyon várjuk az új versenysorozat izgalmas küzdelmeit. A WTCR a túraautó versenyekben érdekelt gyártók többsége számára igen vonzó sorozat.” – nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport ügyfélsport programjának vezetője. „Csapataink és versenyzőink értékes tapasztalattal rendelkeznek a túraautózás világából és más sorozatokból, így egyértelműen mind a pilóták, mind a csapatok versenyében a bajnoki címért szállunk harcba.”

Az előzetes versenynaptárban kilenc állomás szerepel négy kontinensen, minden versenyhétvégén három futamot fognak rendezni. Természetesen a tavalyi évhez hasonlóan Magyarországra is ellátogat a sorozat. A Hungaroringen április 28 és 29-én lehet találkozni a csapatokkal és a versenyzőkkel.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
217 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat