hétfő - 2022. november 28.
4 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hódít a várva-várt Jaguar I-Type 3 az idei Formula-E szezonban

2018. április 12. | 12:40

Az új I-Type a Jaguar jelenlegi modelljénél nagyobb teljesítményre képes.

Társszerző: Hajas Imelda

A Jaguar még márciusban Genfben lerántotta a leplet az I-Type 3 koncepciójáról és azt is elárulták, hogy a jármű 2018 áprilisában, az olasz fővárosban, Rómában gurul a rajtrácshoz a Formula-E szezon ötödik versenyén!
Komoly reményeket fűznek a Jaguarnál a legújabb fejlesztésekhez

A második generációs versenyautóban új, fejlesztett akkumulátorok és motorok vannak, az összteljesítmény pedig 250 kW, 335 lóerő. Az éles versenyen azonban a szigorú szabályok miatt ebből csak 200 kW, azaz 270 lóerő használható fel. Elődje egy korábbi futamon ugyanezt a teljesítményt produkálta, 2,9 másodperc alatt volt százon, emellett elérte a 225 km/h-s végsebességet is!
„A múlt hónapban egy zártkörű tesztelési eseményen lehetőségem nyílt a Jaguar I-Type 3 vezetésére” – mondta ifjabb Nelson Piquet, a Formula-E bajnokság történelmének legelső győztese.
„Az autó ígéretes és megbízható starttal indult, de sok fejlesztésre van még szükség, mielőtt elkezdjük a versenyt az év végén. Most csakis Rómára fókuszálok. Szeretem az új autókat és készen állok a megmérettetésre!”
A Jaguar részvétele az elektromos versenyautók világában számos technológia kifejlesztését segíti elő a jövőbeli elektromosautó-gyártás számára. A márka az elektromos autó szegmenst az I-Pace megalkotásával kezdte, mely 2018 második felében már megrendelhető lesz. Az a hír járja, hogy a Jaguar az XJ-ből is fog egy elektromos változatot készíteni. A gyártók a versenyautót csak Gen2-nek hívják, valamint ez az első jármű, melyet a FIA (Federation Internationale de l’Automobile), vagyis a Nemzetközi Automobil Szövetség tervezett. Az idei év elektromos versenyautóit a Spark Racing Technologies állította elő, míg az akkumulátorokért a McLaren Applied Technologies a felelős.
A Jaguar a versenysportban szerzett tapasztalatait nem titkolt céllal a közúti elektromos autóiban is alkalmazni akarja majd

A következő futamra 2018. április 14-én kerül majd sor és 10 csapat indul egymás ellen. A bajnokságban többek közt a Panasonic Jaguar Racing, az Audi Sport és a Techeetach csapatai szállnak versenybe. Forrás:

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!