home Verseny Hamilton nyomdokában: Interjú Berényi Ádám gokartversenyzővel

Hamilton nyomdokában: Interjú Berényi Ádám gokartversenyzővel

0 people like this.

A 17 esztendős Berényi Ádám sebesség iránti szenvedélyének gokart versenyeken hódol. A fiatal pilóta ambiciózus tervekkel rendelkezik, és szívesen kipróbálná magát a Suzuki Swift Europe sorozatban is.

Minek a hatására döntöttél úgy, hogy gokartozni kezdesz?

Berényi Ádám: A Forma-1-es futamokat követve lettem a sebesség rajongója, Hamilton életútja volt rám különösen nagy hatással. Rákerestem az interneten, mik a lehetőségek gokart terén, és végül a 270 köbcentis, 10 lóerős Honda motoros gokart versenyeknél kötöttem ki. Ez egy főváros környéki futamokból álló versenysorozat volt.

Hogy ment a versenyzés?

Berényi Ádám: Eleinte szenvedtem a rutintalanságom miatt, versenytársaim többéves tapasztalattal rendelkeztek. Csak a megérzéseimre hagyatkozva vezettem. A szüleim támogatásának köszönhetően a többszörös magyar bajnok, Lencsés Bálint segített a fejlődésben, és az önbizalmam is nagyobb lett. A felkészülésnek köszönhetően az első évben a top 6-ban végeztem.

Hol folytattad gokart pályafutásod?

Berényi Ádám: A következő szezonban a 75 kilogrammos osztályban indultam. Az edzővel töltött munka megtette a hatását, és már az első futamon sikerült fél körös előnnyel nyernem. Nagyon jól ment a versenyzés, a 12 futamból álló szériában végül az összetettben is az élen végeztem.

Milyen lehetőségek nyíltak előtted ezután?

Berényi Ádám: Amatőr bajnokként lehetőségem volt megmérettetnem magam a félprofik között. Itt értelemszerűen még nagyobb tapasztalattal rendelkező ellenfelek ellen kellett megküzdenem, és a párharcok is keményebbek, több a „test a test elleni“ csata. Kényszerű okokból néhány versenyen nem tudtam részt venni, így ezt a szezont tulajdonképpen a következő évadra való felkészülésnek használtam.

A 95 kilogrammos gokart mezőnyben hogyan szerepeltél?

Berényi Ádám: Az időmérőkön rendre bejutottam a 12 fős döntőbe, így mindig lehetőségem nyílt az elsőségért harcolni. Az első futam után a dobogó második fokára állhattam fel, több dobogós helyezés után végül összetettben is ezüstérmes lettem.

Jövőre cél a bajnoki cím?

Berényi Ádám: Ha ebben a kategóriában indulok, akkor mindenképp. Szeretném tovább képezni magam a tanulmányaim mellett. Sajnos a Forma-1 szóba sem jöhet a testmagasságom miatt, erről az álmomról le kellett mondanom. A jogosítvány megszerzése után a Suzuki Swift Europe nevű sorozatban szeretnék indulni, ám ehhez már önerőből nincs elegendő anyagi forrásom, így támogatót keresek.

Ha szeretnéd támogatni Berényi Ádámot, hogy elérje célját, vedd fel vele a kapcsolatot az [email protected] e-mail címen!

Fotók: amatorgokart.hu

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat