vasárnap - 2022. October 02.
17.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Toyota nagy dobásra készül 2022-re

Állítólag olyan elektromos autót fognak bemutatni teljesen szilárd halmazállapotú akkumulátorral, hogy nem lesz ellenfelük

Chunichi Shimbun japán napilap írt arról, hogy a Toyota újfejlesztésű autója a TNGA-moduláris platformra fog épülni, amin jelenleg is több Toyota és Lexus modell alapszik. Emellett arról is írnak, hogy a Toyota egy egészen új, teljesen szilárd-alapú akkumulátoron is dolgozik, ami egy új fejlesztés. A teljesen szilárd-alapú akkumulátorok ugyanis elektrolitként se folyadékot, hanem szilárd anyagot alkalmaznak, jóval magasabb energiasűrűséget elérve ezzel. Szakértők szerint ez lesz a legfejlettebb akkumulátor-technológia, valamint több előnyük is van a teljesen szilárd-alapú akkumulátoroknak a hagyományosokkal szemben. Mint például, hogy a töltési időt kevesebb mint egy óra lesz esetükben, ami nyilván hatalmas előrelépés lesz a mostani többórás töltésekkel szemben, amit a líthium-ion akkumulátorokkal el lehet érni gyorstöltők nélkül. Amellett, hogy gyorsabban lehet tölteni az új típusú akkumulátorokat, 3-szor nagyobb energiasűrűséget lehet elérni, valamint hosszabb élettartammal is rendelkeznek.
A Toyota víziója, hogy is fognak az elektromosautók kinézni 2050 tájékán

A Toyota nem kommentálta egyelőre a hírt, de nem árt tudni, hogy tavaly jelentették be azon szándékukat, hogy még többet invesztálnának az akkumulátor-technológiába azzal, hogy egy teljesen új elektromos járműrészleget húznának fel. A Toyota első elektromos autója 2020-ra várható, elméletileg egyetlen töltéssel majdnem 300 km-t tud majd megtenni, de még a régi típusú líthium-ion akkumulátorokkal. Azt rebesgetik, hogy a Toyota csak kitaposni akarja az első elektromos autójával a két évvel később, 2022-ben bemutatandó teljesen új elektromos autója előtti utat. Ha a Toyotának sikerül az áttörés a szilárd-alapú akkumulátorok terén, az nagyban meg fogja bolygatni a piacot, hiszen az elektromos autók elterjedésének egyik fő gátja ma még a korlátozott hatótáv és a töltési idő. Még mindig annyira új ez az egész elektromosautó-téma, még mindig annyira nincsenek kitaposva az új ösvények, hogy egy-egy innováció jelentős helyzetbe hozhat egy-egy gyártót. Ahogy azt láthattad a Teslánál, amelyik az egyik legnagyobb hatótávval rendelkezik (ebben a pillanatban) és egy ideig a legértékesebb autóipiari vállalat volt, úgy a Toyota helyzetén is nagyot lendíthet az új technológia! Forrás: Autocar Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!