hétfő - 2023. február 06.
-8.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 671 Ft
D 684 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ha már elektromos, legalább legyen menő!

2017. október 30. | 14:07

A Honda második alkalommal lopta el a show-t elektromos autó koncepcióival, amik bebizonyították, hogy a vásárlók ezekhez hasonló, izgalmas villanyautókra éheznek

Nem ez az első alkalom, amikor ezzel a mondattal találkozol: az elektromos autók csúnyák. Vajon a tervezők nem gondolkoztak el azon, hogy az emberek nyitottabbak lennének az elektromos autókra, ha azok kívánatos külsővel bírnának? A Nissan Leaf masszív eladásokkal rendelkezik, mely főként a vele járó kedvezményeknek köszönhető. Igaz, hogy környezetkímélő meg még hasznos is, de nem nevezhetjük szépnek, bár a legújabb generáció egy szintet feljebb lépett dizájn terén, ez tény.
A második generációs Nissan Leaf

Itt van például a húzott szemű Renault Zoe, az eltúlzott BMW i3, a Mitsubishi i-MiEV-ről nem is beszélve. Kivétel viszont a Volkswagen e-Golf, mely úgy néz ki, mint egy normál Golf, és talán még a Tesla, hűtőrács nélküli orrát is egy idő után meg lehet szokni. De egyszer majd, sok-sok gyenge eladást produkáló év után a gyártók rájönnek, hogy ideje valami vonzó külsővel megáldott villanyautót gyártani, mert egy elektromos autó is lehet menő!
Honda Sports EV és Urban EV

Honda Urban EV és Sports EV tanulmányautók

Ezért szeretjük a Hondát, mert ők már most rájöttek, hogy ideje elkezdeni adagolni a közönségnek ezt a menő villanyautós vonalat, így megalkották a tökéletesen eltalált Urban EV és Sports EV Concept-et. Mindkettő lenyűgöző, nem véletlenül áradoznak róluk a médiában is, ahol remélik, hogy a Honda álmai egyszer valósággá válnak, ugyanis ilyen küllemű autókkal biztos lenne a győzelem.
Az Urban EV koncepcióautót Frankfurtban csodálhattuk meg

Nem véletlenül ilyen népszerűek, ugyanis a világunk kép-központúvá alakult, a lényeg a kinézetben keresendő. Ezért is olyan népszerűek manapság a SUV-ok, mert egyre díszesebbek, formásabbak, az, hogy belül mi van, annyira nem lényeges. A közösségi média rég behalt volna, ha a fotók nem lennének ilyen létfontosságú alkotóelemei, a képek azok, amik a legkönnyebben hatnak az autóvásárlók következő generációjára is: a megjelenés fontos mindenki számára.
A Honda Sports EV Concept is meggyőző

Ezek után a matek már egyszerű: a gyártóknak olyan autókat kell készíteniük, amiket a fiatalok igazán birtokolni akarnak, mert menőnek számít egy olyanban autózni. Az Urban EV és a Sports EV Concept szolgáljon tökéletes sablonként mindenki számára, így kell ezt csinálni.
Szép lenne, ha igaz lenne

Mi csak csinos autókat akarunk, az átlagosan kinéző autókból már van elég. Szépen lassan az elektromos autók a hétköznapjaink részévé válhatnak, mivel a gyártók nagyobb hatótávú, könnyebb akksikkal bíró, gyorsabb újra töltést kínáló villanyautókkal rukkolnak elő, amiknek hasonlóan a Hondához, izgalmasnak kell tűnniük. Ha a gyárak azt akarják, hogy elektromos autókra váltsunk, kezdjenek el játszani a dizájn nevű játékkal! Forrás: CarThrottle
Eldőlt: Lewis Hamilton négyszeres világbajnok! Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!