home Nagyvilág Arcpirító pofátlanság a japán autózás hőskorából!

Arcpirító pofátlanság a japán autózás hőskorából!

0 people like this.

A szigorú japán szabályok ellenére mindig is népszerű volt a drift a hegyi szűk utcákon. Videón, hogyan ráznak le egy rendőrt egy másodperc alatt!

A japán autógyártás legjobb termékei a 90-es években, illetve a 2000-es évek elején hagyták el a gyártósorokat. Ilyen a GT-R család, a Supra, vagy az RX7 is, de számos megfizethetőbb alternatíva is felbukkant az utca emberének és az autózás szerelmeseinek. Szinte özönlöttek a húzható hátsókerekes csodák.

A japán szabályozások mindig is igen szigorúak voltak a KRESZ terén, a városokon kívül is maximum 60km/h-val lehet haladni, így az ámokfutók az átlagosnál jobban kitűnnek a tömegből.

Mint mindenhol, természetesen a szigetországban is vannak efféle bátrabb félelmet nem ismerő autósok, akik vásárra viszik a bőrüket, ám ezzel másokat is veszélyeztetnek. Főként a kilencvenes években a fiatalok csoportokba verődve jártak fel a hegyi szűk utakra, hogy az akkoriban legújabb őrületnek, a driftnek szenteljék szabadidejüket és összekuporgatott megtakarításukat. Lezárt utakról, biztonsági előírásokról szó sem volt, a mindennapi forgalomban csillogtatták meg vezetési tudásukat és ügyességüket. 

Toyota JZX100 mk2
Ilyen Toyota Chasert követhetsz végig a videóban!

Az alábbi ritka videó 1998-ban készült, egy Toyota JZX100 belterébe nyerhetsz bepillantást. A helyszín Kanagawa kanyargós útjai és egy tehetséges japán sofőr hajtja végig a Toyotát. Már a videó első percében egy rendőr kiszúrja antihősünket, ám ők nevetve járnak túl az eszén egy gyors manőverrel. Utána perceken keresztül veszélyes csúszásokkal haladnak végig a szerpentinen. 

 

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat