home Nagyvilág 9 autó, amit megérné kilőni az űrbe

9 autó, amit megérné kilőni az űrbe

0 people like this.

Most, ahogy a Tesla Roadster az űrsétáját végzi, érdemes elgondolkodni azon, mit kéne még kilőnie az emberiségnek az űrbe.

Társszerző: Hajdu Balázs

1. Chrysler PT Cruiser Convertible

Mindegyik SpaceX Falcon Heavy kilövés körülbelül 90 millió dollárba kerül. Bizonyított tény azonban, hogy egy autót ki lehet lőni az űrbe anélkül, hogy robbanás keletkezne. Szóval itt az idő, hogy fellőjenek egyet a világ egyik legrosszabb kabriójával. Ha mégis felrobbanna, nem ez lenne az emberiség legnagyobb vesztesége.

Chrysler PT Cruiser Convertible

2. Lexus SC430

Rengeteg egyéb csalódást keltő autó van, ami megérdemelné, hogy kilőjék a Földről és felrobbanjon az űrben. Van egyáltalán valaki, akinek hiányozna a Lexus Mercedes SL-t másoló autója? Szerintem nincs.

Lexus SC430

3. Triumph TR7

A British Leyland képviseletében bemutatkozik a förtelmes TR7, mely a brit autóipar halálát jelentette a 70-es években. Ez történik ugyanis, ha valaki vakon tervez egy autót. Talán össze is köthetnénk kilövéskor egy Aston Martin DB11-gyel vagy egy McLaren 720 S-sel, csak azért, hogy szembetűnő legyen, milyen messzire jutott a brit autóipar.

Triumph TR7

4. Mercedes R-osztály

Közismert tény, hogy a drága, egyetlen Föld bolygó olajhiányban szenved, így érdemes feltenni a kérdést: megérdemli-e az elhasznált olajat egy olyan autó, melynek építésére a gyártó sem emlékszik? Az R-osztály egy ritka katasztrofális darab, mellyel a Mercedes csúnyán megbukott. A Holdra vele!

Mercedes R-Class

5. Az összes coupe-SUV crossover

Talán az űrlények tudják majd, hogy mire lehet őket használni. Nem praktikus, csúnya 4×4-esek, amik képtelenek terepjáróként viselkedni, nyugodtan mehetnek a végtelen világűrbe.

Coupe-SUV crossover

6. Bugatti Chiron

Tekintettel arra, hogy amit a világűrbe kilőnek, az jó eséllyel túléli az emberiséget, fel kéne küldeni néhány nagyszerű technikai csodát. Csak azért, hogy megmutassa a Föld népe a messzi-messzi galaxisoknak, hogy alkalmanként az emberiség képes volt valami normális csomagot összerakni. A mindennapi használatra is alkalmas Bugatti Chiron nem hivatalosan a világ leggyorsabb autója, ám így is a sebesség, erő, csomagolás és mérnöki zsenialitás kiváló példája. Van olyan nehéz, hogy az összes többi űrszemét miatt úgyis sokáig fog keringeni.

Bugatti Chiron

7. Ford T-Modell

Szemléltetésképp, hogy mire is volt képes az emberi faj, a Ford T-Modellt feltétlenül fel kell lőni. Az első tömeggyártásba került megfizethető autó még abban az időben érkezett, amikor a motoros meghajtás még gyerekcipőben járt. Száz évvel később egy ilyet az űrbe küldeni kiválóan illusztrálja a fejlődés mértékét. Nem utolsósorban magyar vonatkozás miatt is érdekes a dolog, hiszen Galamb József személyében magyar mérnök is részt vett a T-modell fejlesztésében.

Ford T-Modell

8. Mini Cooper

Na ez majd jól megkeveri az intelligens földönkívülieket. Ha meglátják a kisméretű Miniket, azt gondolhatják, hogy a Földlakók törpe méretű lények, ami elég érdekessé tenné az elkerülhetetlen inváziójukat.

Mini Cooper

9. Alfa Romeo 8C

A 8C sosem nyújtott igazi vezetési élményt, de szűz anyám, egyszerűen gyönyörű. Itt lent kevésbé használható sportautóként, jobb szolgálatot tenne odefent az űrben.

Alfa Romeo 8C

Te mit lőnél még ki a világűrbe? Írd meg hozzászólás formájában!

Forrás: Top Gear

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Egy komment itt: “9 autó, amit megérné kilőni az űrbe

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat