home Bulvár Mercedesekkel üldözik a bűnt a szuperhősök

Mercedesekkel üldözik a bűnt a szuperhősök

0 people like this.

Az új Igazság Ligája filmben Bruce Wayne és Wonder Woman Mercedes-Benz autókkal veszik fel a kesztyűt az emberiség ellen rontó veszedelem ellen

„Azért kár, hogy a régi jó dolgokból… nem maradt semmi.” – mondta a nagypapa az évekkel ezelőtti Chio burgonyaszirom reklámban. Ha valamit, hát elérte azt a Chio-propaganda, hogy évekkel később is emlékezzek rá, és ahogy sejtem, nem vagyok vele egyedül.

Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo az Igazság Ligájában
Bruce Wayne egyéb szuperképességek hiányában a pénzét használja arra, hogy szuperhős lehessen, miért ne járhatna akkor egy tanulmányautóval?

Ugyanis konkrétan ez a mondat jutott eszembe arról, amikor megláttam, hogy az új Igazság Ligája filmben a szuperhősök Mercedes-Benz járgányokkal fogják védeni az Igazságot, na meg az embereket (esetleg letarolják a fél várost is, de az csak mellékes).

Mert az egy dolog, hogy Hollywood lassan annyi eredeti ötlettel operál, mint mackósajtban a brummogás, de hogy az autókból is az európaiak fognak dominálni…

Oké, Christopher Nolan Batmanjében is Bruce Wayne ha a milliárdos playboyt kell, hogy játssza, Lamborghini Aventadorral furikázik partyról partyra, ahol kedvére megveszi az egész hotelt ha úgy adódik, de ott még volt egy csipet kis Amerika a felhozatalban. A Tumbler nevű tank-autó hibrid ugyanis ha nem is valódi autó, de a sztori szerint egy 500 LE-s 5.7 literes GM-motor muzsikál benne, erre aztán harsoghatja a tömeg, hogy JÚ-ESZ-ÉJ, JÚ-ESZ-ÉJ!
Az Igazság Ligája Mercedesekkel
Ez a kis apróság lehet, hogy képzeletbeli, de egy GM-motor hajtja

Viszont az Igazság Ligájában az immár Benjamin GÉZA Affleck (mert hát rendes színésznek rendes magyar neve is kell legyen) alakította denevérember nem mást, mint egy Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismot hajt, de a többi szereplő is valami stuttgarti autót hajt. Ott van például Wonder Woman, aki egy új Cabrioletet hajt az E-osztályból, de egy G-osztály is felvillan egy kis cameo-szerepben a film során.

Mercedes-Benz E-osztály Cabriolet Wonder Womannek
Wonder Woman kicsit földhözragadtabb autóval jár Batmannél, ő “csak” egy E-Cabrioletet hajt

A Mercedes-Benz nagyon ráharapott a témára, hogy szuperhős-filmmel marketingelje az autóit, amit a lehető legtöbb csatornán meg is tesznek, kezdve a TV-reklámoktól a közösségi media megjelenésig. Jens Thiemer, a Mercedes-Benz marketing aligazgatója azt írja egy nyilatkozatban:

„Az Igazság Ligájával megtaláltuk a tökéletes partnert, hogy megmutathassuk a jelenlegi modelljeinket amellett, hogy azt is megmutatjuk, mennyire lenyűgöz minket a márkánk. Az új E-osztály Cabriolet tökéletesen illik Wonder Womanhez és ki máshoz, mint Bruce Wayne-hez, alias Batmanhez illene egy olyan autó, mint a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo?”

Mercedes-Benz E-Cabriolet az Igazság Ligájában
A Wonder Womant játszó Gal Gadotnak annyira megtetszett filmbéli autója, hogy legszívesebben hazavitte volna!

A 2013-ban bejelentett Vision Gran Turismoban egy V8-as AMG motor duruzsol 577 LE-vel és 800 Nm-rel, a ráadásul bepillantást engednek a filmben a beltérbe, milyen sportülés és high-tech műszerfal is dukál Batmannek.

„Mint dizájner, neked kell megalkotni a fantáziát, így elég gyakran inspirál minket a filmipar. Izgatott vagyok ez alkalommal, ugyanis jelen esetben mi inspiráljuk a filmipart azzal, hogy a Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo egy szuperhős autója lett.” – mondta Gordon Wagener, a Daimler vezető dizájnere.

Az Igazság Ligája november 16-án fog a magyar mozikban bemutatkozni, ugyanaz a Zack Snyder rendezésében, aki az újabb Superman filmet, az Acélembert, vagy a Batman vs. Superman: Az igazság hajnalát is rendezte. Csak annyit kérek a rendezőjétől:

Zack, ne rontsd el ezt a filmet is, mint a Batman vs. Supermant!

Forrás:

Motortrend

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat