home Bulvár Greenpeace tüntetés a Volkswagen ellen: autószállító hajó kötött ki Sheerness-ben!

Greenpeace tüntetés a Volkswagen ellen: autószállító hajó kötött ki Sheerness-ben!

0 people like this.

25 tüntető mászott fel a 23 000 tonnás hajó fedélzetére, hogy megkíséreljék az autók lerakodását, és tiltakozzanak az elhíresült VW kibocsátási botránya ellen.

A rendőrök három Greenpeace-s tüntetőt tartóztattak le csütörtökön, akik azt akarták megakadályozni, hogy a Volkswagen csoport autóit lerakodják egy hajóról a Kentben található Sheerness kikötőjében. Két tüntető a kikötőben lévő világító állványzaton maradt, számos autó kulcsát maguknál tartva.

A Greenpeace a Volkswagen ellen tüntetett
A Greenpeace a Volkswagen ellen tüntetett

A tüntetők felkapaszkodtak a hajó 27 méter magas lerakodó ajtajára, kifüggesztettek egy 50 méteres négyzet alakú drapériát, mely egy légszennyezés elleni maszkot viselő lányt ábrázol, és azt mondták, addig nem mozdulnak, amíg a Volkswagen vissza nem szállítja az autókat Németországba. Az Elbe Highway nevű, dízelmeghajtású hajó végül elhagyta Sheerness kikötőjét, és Margate-ben horgonyzott le.

A rendőrség nem sokkal 9 óra előtt szerzett tudomást a tüntetésről, és azonnal a helyszínre vonult, ahol találtak további 41 tüntetőt, akik átmásztak a kerítésen, és behatoltak a kikötő biztonsági zónájába, ahol a kiosztásra váró autók sokasága parkolt. Egy közleményben a Greenpeace azt tudatta, hogy a dízel autók elmozdítását azzal kívánták megakadályozni, hogy elvették a kulcsaikat.

A Volkswagen a saját közleményében azt mondta:

“Tudunk a reggeli tüntetésről Sheerness kikötőjében. A hajó különböző VW modelleket tartalmaz, köztük benzines, dízel és hibrid autókat. A tüntetés tárgyát képező dízel autók megfelelnek az Euro 6 szigorú kibocsátási feltételeinek.”

Forrás:

Autoexpress

0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat