home Közösségi Esemény- és programajánló 07.13. – 15.

Esemény- és programajánló 07.13. – 15.

79 people like this.

Július második hétvégéjén Parádsasvár környéke a 35. Mátrai Hegyiverseny mezőnyétől lesz hangos. Eközben a Slovakiaringre látogat a Kamion EB és a WTCR mezőnye, ahol többek közt Michelisz Norbertnek és Kiss Norbertnek is drukkolhatsz.

35. HE-DO Mátrai Hegyiverseny Parádsasváron

Hegyiversenyeket már 1920 óta rendeztek többek közt az idei eseménynek helyet adó Parádsasváron is. A Mátrai Hegyiverseny a magyar autósport legtradicionálisabb rendezvénye, melynek komoly hagyományát több év kényszerpihenő után 2016-ban sikerült tovább vinni a legendás Parádsasvár és Galyatető közötti útszakaszon.

A család minden tagja megtalálja a neki való programot. Kipróbálhatják a látogatók, hogy milyen a virtuális parádsasvári versenypályán végig száguldani egy profi 3D-s versenyautó szimulátoron. A gyerekeket ugrálóvár, kézműves foglalkozások és sportprogramok várják. Lesznek továbbá koncertek is, valamint a helyi gasztronómia remekei tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak az egész családnak.

A Facebook eseménynél megtalálsz minden szükséges információt a hegyiversenyről!

35.Mátrai Hegyiverseny

Kamion EB és Túraautó-Világkupa Slovakiaring

Budapesttől mintegy 160 km-re található a Slovákiaring, ahova július második hétvégéjén két neves széria is ellátogat, lesz bőven magyar vonatkozás mind a két bajnokságban, elég Michelisz Norbertre vagy Kiss Norbertre gondolni. Mindketten második hazai versenyükként gondolnak a dunaszerdahelyi pályára. A mintegy 85 hektáron fekvő Slovakiaring leghosszabb nyomvonala 5922 méter, ám a pálya belsejében több aszfaltcsík is fut, így összesen 12 pályakombinációt tudnak kialakítani 2,7 és 5,9 kilométer között, két menetirányban is. Mi Norbival ott leszünk, ha gondolod, gyere Te is!

Az esemény Facebook oldalát itt találod.

A Kamion EB mezőnye

Formula E New York

Elérkezett az elektromos Formula autók negyedik szezonjának a vége! Brooklynba második alkalommal tér vissza a mezőny és a dupla futamos hétvégén bajnokavatásra is sor kerül.

A vízparti pályáról lenyűgöző látványt nyújt a Manhattan felhőkarcoló és a Szabadságszobor. Idén 2,373 km-en fognak körözni a pilóták az kikötőben kialakított nyomvonalon.

Az ABB Formula E Facebook oldalán élőben figyelemmel tudod követni a hétvége történéseit.

DTM Zandvoort

A Német Túraautó Bajnokság ezúttal Hollandiába, pontosabban Zandvoortba látogat. A tengerparton fekvő pálya nagy kihívást jelent a pilóták számára, mert a szél és a por minden egyes körben különböző pályakörülményeket produkálnak, így szerencse sem árt a tiszta kör megtalálásához.

Az 1948 óta üzemelő pályán összesen 32 Formula 1-es futamot rendeztek, az utolsót 1985-ben, amely Niki Lauda győzelmével ért véget. Az legutolsó módosítás 1998-ban volt, azóta a pálya hossza 4307 kilométer. 2001 óta a Zandvoort a DTM naptárának szerves részét képezi. Azóta az Audi 10, a Mercedes-Benz 6, a BMW pedig 4 győzelmet zsebelt be. Mattias Ekström a legeredményesebb itt, ugyanis négyszer tudott nyerni.

A DTM Facebook oldalán élőben tudod követni a versenyeket.

Forrás/Képek:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
79 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat