home Hasznos infók Határokon túl – Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornát rendeznek Dunaújvárosban!

Határokon túl – Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Tornát rendeznek Dunaújvárosban!

0 people like this.

A jótékonyság jegyében kerül megrendezésre 2018 januárjában a Carissa Kupa. A focitorna alatt befolyt összegből támogatják a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény munkáját.

Dunaújvárosban a 16. alkalommal írták ki a Carissa Kupát, amely egy komoly múlttal rendelkező országos nemzetközi kispályás labdarúgó torna. Az eseményre 2018. január 19-20-21. napokon kerül sor.

A XVI. Carissa Kupára online lehet nevezni egy rövid űrlap kitöltésével. A regisztráció a nevezési díj átutalásával válik véglegessé. Azon csapatok, melyek 2017. december 20-ig utalnak, 30.000 forint ellenében vehetnek részt a rangos eseményen, de lehetőség van egészen 2018. január 2-ig is jelentkezni a szabad helyek függvényében, a későbbi dátum esetén 35.000 forint a beszálló.

A nevezési díj 10%-a évről-évre jótékony célokat szolgál. Ezúttal a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóit és dolgozóit segíti a pénz.

Carissa Kupa 2018

A szervezők 32 csapat jelentkezését várják. Eddig 28 gárda nevezett, közülük 8 együttes részvételi kérelmét már el is fogadták. A címvédő hazai Dunaferr Vasas mellett Budapestről, Kecskemétről, Paksról is érkeznek futballcsapatok, csakúgy, mint a szomszédos Ausztriából, Szerbiából és Horvátországból.

Alpekné Major Valéria, a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Igazgatója így nyilatkozott:

„A Móra Ferenc Iskolában tervezett fejlesztés mintegy 1,5-2 millió forintba fog kerülni, aminek nagy részét a XVI. Carissa Kupa bevételeiből (tombolából, adományokból, a csapatok nevezési díjából) igyekszünk összegyűjteni. Természetesen ezúttal is 200 ezer forint induló tőkét felajánlok a szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának nevében.

A XVI. Carissa Kupa ismét egy remek lehetőség tehát arra, hogy jótékony segítséget nyújtsunk egy olyan intézménynek, mely családoknak, anyáknak, apáknak, testvéreknek segít embert próbáló mindennapjaikban. A Móra Ferenc Iskolában szeretnének a torna szervezői létrehozni egy ún. Snoezelen szobát, mely minőségi változást tud hozni egy-egy beteg gyermek, vagy fiatal felnőtt életében a képességfejlesztés területén. Bízunk abban, hogy nagyon sok magánszemélyt, vállalatot tudunk a Carissa Kupa kapcsán ennek a nemes ügynek megnyerni.”

 Az Alapjárat csapata szeretne mindent megtenni a jó ügy előmozdítása érdekében. Ezen felhívással az stábunk célja, hogy minél több érdeklődőhöz eljusson a felhívás.

Snoezelen szoba
Snoezelen szobát szeretnének létrehozni a Móra Ferenc Iskolában

A XVI. Carissa Kupa Labdarúgó Torna vasárnapi játéknapján, 2018. január 20-án különleges gálamérkőzést rendeznek, melyen a Ferencvárosi Sasok öregfiúk labdarúgócsapatra soraiban Nyilasi Tiborral, Lipcsei Péterrel, Lisztes Krisztiánnal és Vincze Ottóval a Dunaferr Játékoskeret ellen mérkőzik meg. A hazaiak csapatában olyan helyi legendák lépnek pályára, mint Lengyel Ferenc, Salamon Miklós, Éger László és Tököli Attila.

A futballtornáról a Dunaújváros Labdarúgó Szövetség weboldala és a FociDrukker tudósít majd.

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
0 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Kapcsolódó írások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat