home Hasznos infók Forgalomkorlátozásokkal kell számolnod a Sziget Fesztivál idején

Forgalomkorlátozásokkal kell számolnod a Sziget Fesztivál idején

7 people like this.

Nyár van, fesztiválszezon van, ha autózol, akkor ez nem a kedvenc időszakod. A következő lezárásokkal számolj, hogy ne ott helyben készülj ki idegileg.

A mai nappal, azaz 2018.08.08-án kezdetét veszi Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválja, mely egészen 2018.08.15-éig szórakoztatja majd a népet. A Sziget Fesztiválnak a már megszokott és jól bevált módon idén is az Óbudai-sziget ad otthont. Ha a fesztivál idején valamilyen oknál fogva autóba kényszerülnél pattanni és Budapest környékén gurulgatni, akkor van pár útvonal, amit jobb, ha nagy ívben elkerülsz.

Sziget Fesztivál

Autósoknak

A III. kerületben lezárták a Benedek Elek utcát, a Vajda János utcát (utóbbiba csak engedéllyel lehet behajtani), az Angel Sanz Briz utat (volt Jégtörő utca) a bevásárló központ parkolója és a Mozaik utca között, valamint a Mozaik utca mellékágát. A lezárások várhatóan augusztus 18-ig tartanak.

A Budai alsó rakpart is augusztus 8-ától kezdődően naponta 14:00 órától hajnali 03:00 óráig lezárásra kerül a Margit híd és a Mozaik utca közti szakaszon. A Mozaik utcába sem lehet majd bejutni ezekben az időpontokban.

Sziget Fesztivál éjszaka

Tömegközlekedni vágyóknak

A 226-os busz módosított útvonalon, a Nyugati Pályaudvar és az Aquincum között közlekedik, az Óbudai-sziget megállóit nem érinti.

A D11 és D12-es hajójáratok egyik irányban sem érintik az Óbudai-sziget kikötőit, szerdától (08.08.) viszont ismét kiköt a Margit hídnál, a Jászai Mari tér megállóhelyen.

forgalomkorlátozás Budapesten

2018.08.08-15. között a következőképpen közlekednek az alábbi járatok:

  • A H5-ös HÉV éjszakánként is közlekedik a Batthyány tér és a Filatorigát között.
  • A 4-es 6-os villamos, illetve a 4-es 6-os pótlóbusz sűrűbben közlekedik esténként és éjszaka.
  • A 901-es és a 918-as éjszakai vonalon csuklós autóbuszok járnak.

Augusztus 8-14 között rendkívüli hajójárat közlekedik az Óbudai-sziget és a Jászai Mari tér között.

4-es villamos Budapest

Augusztus 10-ig reptéri transzferjárat közlekedik a Liszt Ferenc repülőtér és az Óbudai-sziget közötti szakaszon. A repülőtér felé a járat utasokat nem szállít.

Augusztus 15-én, a kiköltözés napján az Óbudai-szigettől a Liszt Ferenc repülőtérig szintén reptéri transzferjárat fog közlekedni, de az Óbudai-sziget felé nem szállít utasokat.

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
7 people like this.
Facebook
Facebook
Instagram
Google+
Google+
Youtube
Youtube
Email
RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alapjárat