2023. december 30. | 16:00

2016 Spanyol Nagydíj, Lewis Hamilton-Nico Rosberg

Következő

A szokásokhoz híven 2016-ban is májusban került sor a Spanyol Nagydíjra. A versenyhétvége előtt Nico Rosberg 43 pontos előnnyel vezette a világbajnoki pontversenyt csapattársa, Lewis Hamilton előtt.

A Mercedes pilótái az időmérő edzésen kibérelték maguknak az első sort, ebben nem volt különösebb meglepetés, hiszen az istálló akkoriban egyeduralkodónak számított a Forma-1-ben. Érdekesség, hogy a Red Bull ezen a hétvégén léptette elő a Toro Rossótól Max Verstappent, ennek az információnak később még jelentősége lesz.

Hamilton indult az élről a versenyen, ám Rosberg már az első kanyarban megelőzte őt. A brit címvédő hamar próbálta visszavenni a pozíciót, ám a hármas kanyarban kisodródott a pálya melletti füves részre.

Hamilton megforgatta a Mercedest, ezért összeütközött csapattársával, a verseny pedig mindkettőjük számára már az 1. körben véget ért. A Mercedes versenyzői természetesen egymást hibáztatták, a feszültség közben egyre csak nőtt körülöttük. A futamot Max Verstappen nyerte, ez volt a holland pilóta első sikere az F1-ben.

A világbajnoki cím sorsa 2016-ban a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon dőlt el. Az idény végén Nico Rosberg örülhetett, a német klasszis ezt követően úgy döntött, befejezi autóversenyzői pályafutását.

Következő
Depositphotos